SÚČASNOSŤ A BUDÚCNOSŤ OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV & BIOMETRIA DNES

28.05.2015 Uzavreté podujatie

28.5.2015, kongresové centrum Technopol, Bratislava

Cieľom konferencie je priblížiť aktuálny stav ochrany osobných údajov u nás a v zahraničí ako aj načrtnúť princípy pripravovanej novej európskej legislatívy pre ochranu osobných údajov. K tejto téme sa vyjadria prizvaní experti, bývalý  predseda českého Úradu na ochranu osobných údajov a ex-komisár pre ochranu údajov Rady Európy ako aj zástupy Úrad na ochranu osobných údajov SR.
Podtémou konferencie je biometria, ako presadzujúci sa technologický trend pre identifikáciu osôb k riadeniu prístupu do chránených priestorov podľa ich jedinečných fyzických znakov. Na podujatí sa odprezentujú aj technológie a riešenia pre digitalizovaný podpis, ktorý nachádza čoraz širšie uplatnenie v bezpapierových procesoch rozličných činností.

Konferencia je určená pomerne širokému okruhu manažérov a špecialistov, najmä: CIO, CSO (Chief Security Officer), riaditeľom pre IT stratégiu, HR riaditeľom, nákupcom tovarov a služieb, IT manažérom, konzultantom a ďalším.

Program podujatia

Otvorenie

Privítanie
Jozef Šupšák, šéfredaktor efocus.sk,
Detail prednášky

I. TRENDY A STRATÉGIE

Súčasnosť a budúcnosť ochrany osobných údajov. Návrh novej európskej legislatívy na ochranu údajov.
Karel Neuwirt, nezávislý expert, ex-predseda českého Úradu na ochranu osobných údajov ČR a ex-komisár pre ochranu údajov Rady Europy/
Video Detail prednášky
Trendy biometrie
Peter Kopriva, IS Security Špecialista - Senior, Tatrabanka /
Video Detail prednášky

II. BIOMETRIA V PRAXI

Prípadová štúdia z Tatra banky: rozpoznávanie tváre
Marek Zeman, vedúci oddelenia bezpečnosti a nových technológií, Tatra banka /
Video Detail prednášky
Prestávka na kávu
Detail prednášky
Skúsenosti z biometrie cestovných dokladov
Branislav Panák, Head of SEC System Integratio, ATOS IT Solutions and Services/
Video Detail prednášky
Osobné údaje v e-svete
Martin Štubian, riaditeľ, APIS /
Video Detail prednášky
Podľa čoho si vyberať dodávateľa biometrického softvéru – výsledky "majstrovstiev sveta” v identifikácii podľa odtlačkov prstov
Stanislav Lencz, Solution Manager, INNOVATRICS
Video Detail prednášky
OBED/Networking
Detail prednášky

III. TECHNOLÓGIE A RIEŠENIA PRE DIGITALIZOVANÝ PODPIS

Vlastnoručný digitalizovaný podpis elektronických dokumentov sa významne posunul dopredu
Tomáš Klimeš, Product Sales Manager, ANASOFT
Video Detail prednášky
Identifikácia podpisujúcej osoby v bezpapierových procesoch
Leo Barysz, produktový manažér, PosAm
Video Detail prednášky
Digitálny vlastnoručný podpis kedykoľvek a kdekoľvek? Odporúčania pre čo najbezpečnejšie používanie DVP nielen z hľadiska forenzného skúmania
npor. Mgr. Barbora Geistová Čakovská, PhD., Oddelenie písmoznalectva a jazykovej expertízy, Kriminalistický a expertízny ústav PZ
Video Detail prednášky

IV. LEGISLATÍVA

Súčasná legislatíva ochrany osobných údajov a miesto biometrie v nej
Mgr. Marek Múčka, vedúci oddelenia legislatívno-právneho odbor právnych služieb a medzinárodných vzťahov, Úrad na ochranu osobných údajov SR/
Video Detail prednášky
Popoludňajšia prestávka
Detail prednášky

V. PANELOVÁ DISKUSIA

Panelová diskusia: QOU VADIS OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV? MIESTO BIOMETRIE V NEJ.
Karel Neuwirt, nezávislý expert, ex-predseda českého Úradu na ochranu osobných údajov ČR a ex-komisár pre ochranu údajov Rady Europy/ Mgr. Marek Múčka, vedúci oddelenia legislatívno-právneho odbor právnych služieb a medzinárodných vzťahov, Úrad na ochranu osobných údajov SR/ Miloš Šnytr, Úřad pro ochranu osobních údajov ČR/ Marek Zeman, vedúci oddelenia bezpečnosti a nových technológií, Tatra banka / Branislav Panák, Head of SEC System Integratio, ATOS IT Solutions and Services/ Martin Štubian, riaditeľ, APIS /
Video Detail prednášky
Ukončenie konferencie
Detail prednášky

Galéria

Komentáre

  • Nebol pridaný žiadny komentár

Pridať komentár

* povinný údaj

Partneri podujatia

Generálni partneri ATOS IT Services and Solutions

Hlavní partneri konferencie posamANASOFT

© 2011 eFOCUS.sk, Všetky práva vyhradené.

Webdesign by KREA